Vegaaninen juustokakku ilman uunia? Kyllä, se on täysin mahdollista – eikä sinun tarvitse olla edes mikään leivontaguru onnistuaksesi. Tarvitset vain ripauksen kärsivällisyyttä malttaaksesi odottaa kakun tekeytymistä yön yli. Mutta usko pois, kärsivällisyys palkitaan!
Vegaanisen juustokakun resepti helppo ja herkullinen, sekä tarjoaa täydellisen ratkaisun, kun haluat valmistaa suussa sulavan tarjottavan vaivattomasti.
Hurmaava vegaaninen juustokakku
Tämä helppo vegaaninen kakku on hurmannut niin piknikillä, lastenjuhlissa, arkiherkkuna kuin työpaikan läksiäisissäkin. Eikä mikään estä keksimästä lisää tilaisuuksia, joihin kyseisen herkun voi leipoa ilahduttamaan kanssaihmisiä. Käydäänpä siis asiaan!
Pohjatyöt kuntoon
Hyvän kakun salaisuus piilee pohjassa, joka antaa sopivan rouhean suutuntuman vastapainoksi juustokakun pehmeän kermaiselle koostumukselle. Tässä pohjassa hyödynnetään digestive-keksejä, sillä niiden koostumus on omiaan juuri tähän tarkoitukseen.
Lisäksi digestive-keksit sisältävät hieman suolaa, joka korostaa suklaan makua.
Herkullinen pohja syntyy vaivattomasti
Tällä ohjeella valmistat herkullisen pohjan noin 9 – 11 henkilölle. Sama pohja sopii käytetäväksi kaikkiin tämän artikkelin resepteihin.
Pohjan ainekset:
300 g digestive-keksejä
75 g margariinia sulatettavaksi pohjaan
n. 1 rkl öljyä kakkuvuoan reunojen voiteluun
ripaus jauhettua vaniljaa
Pohjan ohje:
Voitele kakkuvuoan reunat öljyllä ja leikkaa pohjalle vuoan muotoinen pala leivinpaperia. Voit vaihtoehtoisesti voidella myös vuoan pohjan ja ripotella päälle korppujauhoja.
Sulata rasva.
Murskaa keksit esimerkiksi kulhossa morttelin survimella, painavalla puukauhalla tai muulla hyväksi havaitsemallasi tavalla.
Sekoita sula rasva, keksimurska ja muut ainesosat kulhossa ja painele seos tiiviiksi kakkuvuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
Minttusuklaa maustaa ja hyydyttää
Tämän helpon herkun taika on sulatettu minttusuklaa. Sen lisäksi, että kakku saa siitä herkullisen makunsa, se myös hyydyttää täytteen ilman erikseen lisättävää hyydykettä.
Mikäli minttusuklaata ei ole saatavilla, voit käyttää kakkuun tummaa suklaata ja lisätä vegaanisen tuorejuuston sekaan tilkan nestemäistä minttuaromia. Lisää kuitenkin minttuaromia maltillisesti tippa kerrallaan, sillä osa nestemäisistä aromeista on melko tujuja.
Täytteen ainekset
300 g vegaanista tuorejuustoa
4 dl vegaanista vispiä
noin 150 g – 200 g vegaanista minttusuklaata riippuen toivotusta voimakkuudesta (voit käyttää tähän myös tummaa suklaata ja minttuaromia.)
Voit halutessasi lisätä 1-2 ruokalusikallista sokeria, mutta se ei ole välttämätöntä, sillä sekä suklaa että useimmat vegaaniset vispit sisältävät sokeria. Muista tarkistaa tämä kuitenkin vispipurkin kyljestä. Kakku säilyy myös ihanan raikkaan makuisena ilman erikseen lisättyä sokeria.
Koristeluun noin 50 g minttusuklaata ja tuoreita mintun lehtiä
Täytteen ohje
Vatkaa vegaaninen vispi kuohkeaksi vaahdoksi.
Jos haluat lisätä sokeria tai minttuaromia, sekoita ne vegaanisen tuorejuuston joukkoon tässä vaiheessa.
Vatkaa vegaaninen tuorejuusto vispin sekaan.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Lisää sulatettu suklaa koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Toimi ripeästi, sillä suklaa jähmettyy nopeasti.
Kaada täyte pohjan päälle kakkuvuokaan, tasoita lastalla ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Kun olet malttanut antaa juustokakun tekeytyä jääkaapissa yön yli, voit vielä viimeistellä sen ennen tarjoilua. Koristele kakku esimerkiksi raastamalla tai pilkkomalla päälle minttusuklaata.
Lisää vielä muutama tuore mintun lehti ja kakku on valmis hurmaamaan herkuttelijat!
Tuunaa kakusta suklaaunelma
Jos pidät kovasti suklaasta ja sinulla on aikaa ja intoa pieneen hifistelyyn, nappaa tästä vielä vinkit, joilla tuunaat kakusta oikean suklaaunelman. Tämäkään ohje ei vaadi master chef -tason taitoja, mutta kärsivällisyyttä hieman edellistä ohjetta enemmän.
Suklainen kerroskakku
Sen sijaan että käyttäisit minttusuklaata, voit valita tähän reseptiin kaksi tai kolme erilaista vegaanista suklaata, kuten vegaanisen valkosuklaan, nougat-suklaan ja tumman suklaan. Muuten ainekset ovat samat kuin yllä olevassa reseptissä.
Valmista vegaanisesta vispistä ja vegaanisesta tuorejuustosta ohjeen mukainen seos ja jaa se kolmeen osaan.
Sulata sitten alimmaiseen kerrokseen valitsemaasi suklaata n. 50 g – 75 g ja sekoita ripeästi yhteen osaan täytteestä.
Levitä täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin tekeytymään tunniksi tai kahdeksi.
Toista vaiheet 2 ja 3 muiden suklaamakujen kanssa.
Anna tekeytyä yön yli ja koristele kakku haluamallasi tavalla. Voit käyttää vaikka marjoja tuomaan hieman kirpeyttä muuten täyteläiseen kakkuun.
Ja vielä lopuksi: kiireisen leipurin kakkuohje
Jos ja kun jonain päivänä koittaa hoppu, nappaa tästä vielä ohje maailman helpoimpaan ja supernopeaan suklaakakkuun. Tämä kakku sopii niin arkiseen kahvipöytään ystävän kyläillessä tai oman herkkuhimon yllättäessä kuin myös juhlapöytään, kun haluat valmistaa tarjottavat nopeasti ja vaivattomasti.
Vatkaa vegaaninen vispi kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata tumma suklaa vesihauteessa ja sekoita ripeästi vispin joukkoon.
Lisää ripaus vaniljasokeria tai sokeria ja kaada seos pohjan päälle.
Laita suklaakakku jääkaappiin pariksi tunniksi.
Ja kas näin – kakku on nyt valmis. Eikös ollutkin helppoa? Nyt sinulla on valittavanasi kolme herkullista kakkuohjetta, joten ei kun leipomaan!
Vinkki!
Gluteeniton vegaaninen kakku syntyy, kun vaihdat pohjan digestive-keksit gluteenittomaan versioon ja varmistat, etteivät suklaa tai vegaaninen vispi sisällä gluteenia.
Poimi tästä tuotteet leivontaan
-
Vivani tumma leivontasuklaa 70% 200 g
5,49 €Aikaisempi alin hinta: 5,49 €.
Lisää ostoskoriin -
iChoc White Vanilla valkosuklaa 80 g
Arvostelu tuotteesta: 4.50 / 53,49 €Aikaisempi alin hinta: 3,49 €.
Lisää ostoskoriin -
iChoc White Nougat Crisp valkosuklaa 80 g
3,49 €Aikaisempi alin hinta: 3,49 €.
Lisää ostoskoriin -
Schlagfix vegaaninen kermavalmiste universal 200 ml
1,59 €Aikaisempi alin hinta: 1,59 €.
Lisää ostoskoriin